Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Zambetul perfect

Formula zâmbetului perfect dezvăluită de o echipă de dentişti din Statele Unite.
Zambetul perfect

Specialiştii au luat în calcul mai mulţi factori, precum lungimea, lăţimea, curbura, culoarea şi forma fiecărui dinte, dar şi lăţimea gurii, scrie Mediafax, care citează Dailymail.

În ceea ce priveşte culoarea, specialiştii au ajuns la concluzia că trebuie evitat albul strălucitor. Albeaţa dinţilor trebuie să se potrivească cu cea a ochilor, altfel zâmbetul atrage prea mult şi distrage atenţia de la restul feţei. "Unul dintre primele lucruri remarcate la zâmbetul unei persoane este culoarea dinţilor", a declarat profesorul Nicholas Davis, coordonator al studiului, care a fost publicat în Dental Clinics of North America. "Oamenii îşi albesc dinţii şi câteodată obţin rezultate nenaturale", a adăugat acesta.

Formula specialiştilor este bazată pe o serie de proporţii matematice. Astfel, lăţimea ideală a zâmbetului trebuie să fie mai mare decât jumătate din lăţimea feţei, iar colţurile gurii trebuie să fie simetrice de o parte şi de alt a liniei mediane a obrazului, potrivit sursei citate. Rândul de dinţi de sus trebuie să se vadă foarte bine, în timp ce dinţii de jos trebuie să fie puţin vizibili. Dinţii trebuie să fie drepţi, fără semne de restaurare artificială. Dinţii din faţă trebuie să se vadă mai mult decât dinţii din părţile gurii, în mod proporţionat. Lăţimea dinţilor centrali trebuie să fie echivalentă cu 80% din înălţimea acestora. Şi, nu în cele din urmă, pentru a evita un "zâmbet de cal", gingiile trebuie să se vadă foarte puţin.

Specialistul dentist Oliver Harman, din Londra, printre ai cărui clienţi se numără actriţa Catherine Zeta-Jones, este de părere că oamenii trebuie să-şi facă regulat "manicura gurii", un procedeu de îndepărtare a petelor.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu