Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Un gel pentru tratamentul cariilor dentare

Un gel pentru tratamentul cariilor dentare

Un gel revoluţionar ar putea înlocui tratamentele dentare clasice? Deşi pare greu de crezut oamenii de ştiinţă din Franţa susţin că este cât se poate de adevărat. Pentru dinţii “săpaţi” de carii este nevoie doar de o aplicare a gelului, iar dintele se va regenera în mai puţin de o lună, susţin specialiştii. Experiţii precizează că gelul acţionează la nivelul celulelor dintelui, provocând multiplicarea acestora. Astfel, se formează un ţesut nou, care îl va înlocui pe cel distrus de carie. Dailz Mail scrie că potrivit studiilor de laborator, în doar 4 săptămâni gelul a reuşit să refacă un dinte afectat datorită hormonului de stimulare a melanocitelor.

Studiile recente au arătat că MSH poate stimula regenerarea osoasă. Având în vedere ca osul şi dintele au structuri similare, cercetătorii de la Institutul Naţional Francez de Sănătate şi Cercetări Medicale din Paris au analizat efectele acestui hormon asupra dintelui, cu rezultatele menţionate mai sus.

Cercetătorii spun că gelul ar putea apărea pe piaţă în viitorii 3-5 ani. Spre deosebire de tratamentele clasice, folosirea gelului este total nedureroasă, iar cercetătorii spun că folosirea lui va reprezenta cu siguranţă o soluţie permanentă de tratament, mai ales că în prezent cariile reprezintă cea mai importantă problemă de sănătate orală.

 Foto: sxc.hu

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu