Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Tratamentul ortodontic

HD SD Dimensiune player
Asociaţia Americană de Ortodontiei recomanda ca prima evaluare ortodontica a unui copil să fie făcută în jurul vârstei de 7 ani sau când copiii au deja 4 dinţi permanenţi sus şi jos.

 

Asociaţia Americană de Ortodontiei recomanda ca prima evaluare ortodontica a unui copil să fie făcută în jurul vârstei de 7 ani sau când copiii au deja 4 dinţi permanenţi sus şi jos.

Dentistul copilului dumneavoastră va evalua:

- modul în care au erupt dinţii

- muşcătura

- spaţiul adecvat

- scheletul feţei

În general, cu cât un diagnostic este pus din timp, cu atât durata tratamentului, acolo unde este cazul, va fi mai redusă.

Malocluzia

Clasa I – atunci cand ocluzia este bună, dintii de sus se aliniaza cu dintii de jos, dar dintii sunt strambi, înghesuiţi sau rotaţi

Clasa II – dintii de sus acoperă în totalitate dintii de jos, aceasta se mai numeşte ocluzie adâncă

Clasa III – dintii de jos calca peste dintii de sus, aceasta numindu-se ocluzie inversă

Aparatele ortodontice sunt folosite pentru a regla, a contura şi a alinia dinţii de pe maxilare. Aparatele ortodontice mobile sunt folosite pentru a obtine marimea corecta a osului maxilar pe care dinţii să se alinieze armonios. Aparatele dentare fixe sunt numite bracketu-uri, şi au formă de arc fiind activate prin benzi elastice, mişcând dinţii înghesuiţi sau distanţaţi intr-o pozitie corecta, astfel încât să le confere funcţionalitatea anatomică şi estetica adecvată.

Tehnologia avansată permite acum medicilor să folosească aparate dentare mai mici, mai puţin vizibile, durabile si chiar cu eficienţă crescută.

Cele mai commune bracket-uri dentare sunt cele metlice. Acum sunt disponibile însă şi bracketuri fizionomice, din porţelan, transparente sau de culoarea dinţilor. Aparatele transparente sunt utilizate de medici în special în tratamentul pacienţilor adulţi. Dacă dinţii dumneavoastră sunt strambi, tratamentul ortodontic contemporan este soluţia pentru un zâmbet perfect, care sa iti ofere incredere, indifferent de vârstă.

Tratamentul ortodontic de azi este mai rapid, mai confortabil si uneori chiar la modă în rândul copiilor şi tinerilor.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu