Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Tipuri de aparate dentare pentru adulti

Tipuri de aparate dentare pentru adulti

Aparatul ortodontic metalic
Este cel mai comun aparat şi s-a dovedit că are rezultate rapide. Este fabricat din oţel inoxidabil, fiind foarte rezistent. Dezavantajul este că acesta este cel mai vizibil aparat, se pătează destul de uşor, iar acomodarea se face în aproximativ o săptămână.

Aparatul dentar din ceramică
Are bracket-uri de culoarea dintelui, este foarte puţin vizibil, iar iritaţiile de la nivel bucal sunt mai puţine. Dezavantajul este că ligaturile se pătează des din cauza lichidelor colorate (cafea, ceai negru, etc.) şi nu este recomandat în probleme grave de malocuzie şi malpoziţie.

Aparatul ortodontic cu self-ligating brackets
Bracket-urile se fixeaza pe arc, timpul de tratament este mai scurt, dar aparatul este destul de vizibil şi cauzează iritaţii bucale

Aparatul dentar lingual
Se fixează pe faţa internă a dinţilor, în zona limbii, fiind astfel invizibil. Specialiştii spun că acomodarea cu acest aparat se face destul de greu şi există riscul să deranjeze la vorbire. Pentru că aparatele linguale se fabrică din metale speciale, tratamentul poate ajunge şi la 5000 de euro.

Aparatul dentar invizibil
Este unul dintre cele mai noi tipuri de aparate. Specialiştii spun că se schimbă la interval de două săptămâni, se curăţă uşor şi nu irită cavitatea bucală. Dezavantajele acestui tip de aparat sunt costul foarte ridicat şi perioada îndelungată de tratament.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu