Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Sinus lift

HD SD Dimensiune player
Ştim cu toţii, că pentru a menţine implanturile fixe, avem nevoie de os suficient si calitativ, iar atunci când peretele osos de sub sinus este foarte subţire, introducerea implantelor este practic imposibilă.

Soluţia recomandată de specialişti este liftigul de sinus. Această procedură implică ridicarea membranei sinusului şi introducerea în cavitatea nou formată a unui substituent de os.

Potrivit specialiştilor, procedura este recomandată atunci când înălţimea osoasă este mai mică de 2 milimetri. Procedura chirurgicală trebuie realizată obligatoriu de un specialist. Specialiştii spun că după o perioadă de 8-9 luni putem discuta despre un ţesut osos matur, care să suporte funcţional fortele mecanice la care e supus implantul dentar. Sunt însă şi situaţii în care implantele pot fi introduse simultan cu procedura de adiţionare osoasa.

Procedura nu este recomandată persoanelor care prezintă sinuzite acute purulente şi, în anumite situaţii, chiar sinuzitele cronice. De asemenea, procedura este contraindicată hemofolicilor, persoanelor cu diabet zaharat decompensat, celor cu densitate osoasă mică şi în timpul menstruaţiei, la femei. Cât despre riscuri, cel mai mare poate fi perforarea membranei sinusale ce poate avea drept consecinţă infectarea substituentului de os şi respingerea acestuia.

Sinusurile maxilare se află în spatele obrajilor şi deasupra dinţilor superiori şi posteriori – premolari şi molari. Sunt formate din două componente: prima, este reprezentată de cavităţi în osul cranian asemănătoare cu nişte compartimente goale, iar a doua este mucoasa sinuzală care „tapetează” pereţii cavităţilor sinuzale şi care arată ca un balon ce se află în acest spaţiu gol. Interiorul balonului este adevăratul sinus.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu