Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Sensibilitatea dentinara

HD SD Dimensiune player

Aproximativ 50% dintre tinerii şi adulţii din România suferă de sensibilitate dentară sau hiperestezia dentinară, cum o numesc specialiştii. Această afecţiune cauzează pe lângă durerile violente de dinţi şi anumite stări de irascibilitate crescută, provocând uneori şi palpitaţii. Dentina, care este normal sensibilă, este protejată la nivelul coroanei de smalţ, iar la nivelul rădăcinilor, de cement. Smalţul e "bariera" împotriva durerii, iar deteriorarea lui poade duce la hiperestezie.

Dentiştii atenţionează că, în cazul în care nu se intervine pentru rezolvarea problemei dinţilor sensibili, pe lângă neplăcerile din viaţa de zi cu zi - de exemplu, evitarea alimentelor şi băuturilor preferate - în timp, se creează premizele unor afecţiuni mult mai grave, precum parodontoza. De aceea, consultul preventiv este important, mai ales că această boală afectează jumătate din populaţia cuprinsă între 25 şi 45 de ani.

Una dintre soluţiile pentru dinţii sensibili este periajul dentar corect şi folosirea pastei de dinţi speciale care poate ajuta la întărirea dentinei. Pastele de dinţi abrazive şi periuţele de dinţi cu peri duri pot fi extrem de nocive pentru că pot zgâria smalţul dinţilor şi pot creea sau accentua problema hiperesteziei dentinare.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu