Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Remodelarea dintilor

Estetica dentară presupune pe lângă reabilitarea morfologică şi funcţională a aparatului dento-maxilar, îmbunătăţirea aspectului fizionomic al pacientului, utilizând aparatură performantă şi materiale de ultimă generaţie.
Remodelarea dintilor

Estetica dentară este o ramură nouă a medicinei şi poate (re)da oricui un zâmbet superb! Remodelarea dinţilor sau reconturarea acestora poartă numele de odontoplastie, fiind un procedeu ce constă în şlefuirea unor zone din smalţul dinţilor pentru a li se modifica lungimea, forma sau aspectul exterior. Această metodă este folosită frecvent pentru a îmbunătăţi look-ul unei persoane - oferind armonie sau echilibru zâmbetului. Reconturarea dinţilor se numără printre cele mai simple şi eficiente tratamente din acest domeniu. Procedura este rapidă şi nedureroasă, iar rezultatele pot fi văzute imediat.

Cine trebuie să ia in considerare această metodă?

Remodelarea este extrem de utilă în ceea ce priveşte corectarea micilor imperfecţiuni, ca de exemplu:

  • repararea spărturilor de dimensiuni reduse
  • netezirea denivelărilor sau a porţiunilor găurite din smalţ
  • ajustarea formei neregulate pe care o pot avea unii dinţi, ca urmare a creşterii greşite
  • ajustarea lungimii caninilor

Remodelarea nu este recomandată în cazurile cu probleme dentare serioase - cum ar fi spărturile de mari dimensiuni, fracturile sau imperfecţiunile majore. Adesea, această procedură se foloseşte în combinaţie cu tratamente mai dificile, faţetari, reconstruiri coronare, pentru a asigura rezultate optime. Dacă iei în calcul posibilitatea de a-ţi remodela dantura, vorbeşte întâi cu medicul stomatolog şi află dacă este o procedură adecvată.

Care este procedura?

Odată hotărâtă intervenţia, dentistul va modela dinţii prin şlefuiri selective, pentru a crea echilibrul sau proporţiile dorite, după care se vor adăuga geluri fluorurate. Remodelarea nefiind o problemă care să implice pulpa dentară, anestezia nu este strict necesară, decât în situaţia unei hipersensibilităţi. Specialiştii subliniază faptul că nu este necesară o perioadă de recuperare post tratament, singurul lucru necesar fiind câteva şedinţe de flourizare pentru păstrarea sănătăţii dintelui respectiv.

Studiile arată că singurul risc pe care îl implică procedura este subţierea smalţului. Dacă smalţul dintelui remodelat devine prea subţire sau expune stratul de dentină (aflat imediat după smalţ) ar putea apărea sensibilitatea la rece, cald, dulce sau acru.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu