Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Radiografia la copii

În cazul copiilor, Razele X pot fi folosite pentru supravegherea dinţilor care erup, permitând medicului dentist pedodont diagnosticarea problemelor şi întocmirea planului de tratament stomatologic.
Radiografia la copii

Dacă problemele dentare sunt identificate şi tratate încă din stadiu incipient, tratamentele ulterioare sunt mult mai confortabile pentru copil şi, în acelaşi timp, mai ieftine.

Majoritatea medicilor recomandă copiilor o radiografie o dată la 12 luni. Academia Americană a Dentiştilor Pediatri spune însă că micuţii cu risc crescut de apariţie a cariilor ar trebui să se expună la radiografii o dată la şase luni. În condiţiile de siguranţă actuale, cantitatea de Raze X primite în urma unei examinări este foarte mică, iar riscul este neglijabil. Cu alte cuvinte, radiografia dentară prezintă un risc mai mic decât o problemă dentară neidentificată la timp şi netratată.

Experiţii în radiologie apreciază că doza maximă admisă de radiaţii accumulate pe durata unui an nu trebuie să depăşească 20 mSv. Radiografia este cel mai puţin iradiantă, doza de radiaţii emise fiind de numai 0,02 mSv, comparative cu o examinare completă prin computer tomograf care are o cantitate de 10 – 12 mSv/an.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu