Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Puntea dentara pe implanturi

HD SD Dimensiune player
Atunci când lipsesc mai mulți dinți alăturaţi, puntea dentară ancorată pe implanturi este soluția ideală pentru înlocuirea lor. Deși fiecare caz este diferit, realizarea unei punți dentare pe implanturi implică în general mai multe etape.

Atunci când lipsesc mai mulți dinți alăturaţi, puntea dentară ancorată pe implanturi este soluția ideală pentru înlocuirea lor. Deși fiecare caz este diferit, realizarea unei punți dentare pe implanturi implică în general mai multe etape.

Primul pas constă în anestezierea zonei de lucru, pentru confortul pacientului. Apoi, gingia este incizată şi îndepărtată, cu expunerea osului. În următoarea etapă se forează osul în vederea inserării implantelor. În canalele realizate se plasează, în general prin înşurubare, implanturile dentare. Orificiul implantului dentar este protejat cu şurubul de acoperire sau cu bontul de cicatrizare gingivală, iar apoi gingia este suturată la loc. În cazurile de încărcare protetică imediată, peste implanturi se înşurubează bonturile protetice, iar peste acestea se cimentează puntea provizorie. Vindecarea poate dura câteva luni până când implanturile se ancorează bine în os.

Etapa următoare constă într-o serie de programări pentru realizarea lucrărilor definitive. Dacă gingia a fost suturată peste implanturi, se vor decupa orificii circulare în dreptul implanturilor, se vor înregistra amprente şi se va stabili muşcătura corectă. Laboratorul foloseşte aceste materiale pentru a creea un model de gips identic cu cel al cavităţii tale orale. Modelul se utilizează pentru realizarea lucrării finale care se va potrivi perfect peste implante şi în armonie cu muşcătura. În funcţie de caz, lucrarea implică mai multe etape. Medicul va verifica adaptarea, forma şi culoarea acesteia, va stabili muşcătura ideală, iar când va considera că totul este perfect va fixa proteza finală pe implanturi. O punte ancorată pe implanturi are nenumărate avantaje:

- Implantele împiedică resorbţia osoasă atât de frecventă atunci când se pierd dinţi

- Puntea va împiedica migrarea dinţilor vecini

- Spre deosebire de cazul punţilor clasice, în acest caz nu este nevoie de şlefuirea dinţilor vecini

Cu o ingrijire corespunzătoare şi controale regulate la medicul dentist, acest tratament îţi conferă un zâmbet natural şi pe termen lung.

 

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu