Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Puntea dentara

HD SD Dimensiune player

Unul sau mai mulţi dinţi lipsă pot afecta negativ aspectul şi funcţionalitatea zâmbetului dumneavoastră. Dinţii lipsă pot modifica ocluzia, duc la deplasarea dinţilor, disfuncţia articulaţiei temporo-mandibulare, la dificultăţi de vorbire şi la un risc crescut de afecţiuni parodontale sau apariţie a cariilor. Pentru a înlocui dinţii lipsă, medicii utilizează implanturi dentare, proteze parţiale sau punţi dentare.

Există câteva tipuri de punţi dentare fixe, printre care cele convenţionale, punţile cu extensie şi punţile Maryland. În general, punţile fixe convenţionale şi punţile cu extensie necesită slefuirea dinţilor din jurul unui dinte lipsă. Dacă dinţii de susţinere sau stalpii puntii sunt cariaţi sau degradaţi grav, este posibil ca dentistul să fie nevoit să îi reconstruiască cu pivoti înainte ca aceştia să poată fi folosiţi ca stâlpi pentru susţinerea punţii. Apoi, dentistul va lua o amprentă a dinţilor care va fi trimisă la un laborator de tehnică dentară, ce va executa lucrarea.

Medicul spune, că luând în considerare partea estetică, dacă pacientului îi lipsesc dinţi în zona frontală, de preferat ar fi implantul dentar în devafoarea punţii. Cu toate acestea, în ziua de astăzi, există mai multe variante de materiale pentru punţi care pot face ca puntea să fie fizionomică.

Pe perioada de executare a punţii, in mod normal, dentistul vă va aplica o punte temporară pentru a proteja dinţii slefuiti şi gingiile expuse de lezari. După cimentarea punţii definitive, medicii recomandă o igienă orală sporită.

Consecinţele unei igiene precare sunt extrem de neplăcute pentru pacient. Medicul spune că punţile dentare sunt, în general, biocompatibile. Pacienţilor care sunt alergici metale nu li se recomandă însă punţi executate pe suport de nichel-crom, recomandate fiind cele pe aur-platina sau ceramica pe zirconiu. În plus, pentru a afla dacă sunteţi eligibil la un tratament care implică puntea dentară, medicul va analiza şi sănătatea gingiilor şi a celorlalţi dinţi.

Comentarii (1)

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu