Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Poate exista estetica fara functionalitate?

HD SD Dimensiune player
Interviu cu dl. prof. dr. Nitzan Bichacho.

Natural înseamnă asimetrie, nu simetrie perfectă, înseamnă resturări potrivite fizicului pacientului, nu alb ca la... toaletă. Este viziunea prof.dr. Nitzan Bichacho despre estetica dentară. "Important este să încerci să îmbunătăţeşti naturalul, nu să încerci să îl schimbi, pentru că doar aşa vei ajunge la rezultate optime. Încercăm să oferim pacienţilor un zâmbet cât mai natural, iar natural înseamnă asimetrii nu simetrie perfectă, înseamnă restaurări potrivite fizicului pacientului, nu alb ca la toaletă. Atunci când încerci să schimbi complet calităţile naturale ale dentiţiei, cu siguranţă vei obţine un rezultat nefavorabil", spune prof. dr. Nitzan Bichacho, şeful Centrului de Estetică Dentară al Hadassah Medical Campus.

Poate exista însă estetică fără funcţionalitate? "Estetica începe cu funcţia, atunci când sistemul funcţionează bine poţi integra o culoare mai strălucitoare, o formă mai frumoasă, dar dacă funcţia nu există totul este în van", este de părere medicul.

 

Când vine vorba despre performanţă în estetică dentară, prof. Bichacho îşi îndreaptă atenţia spre... Brazilia. "Dacă în trecut ţări precum Elveţia ofereau unii dintre cei mai buni medici pe segmentul estetică dentară, acum din Brazilia vin medici tineri foarte talentaţi şi muncitori, cred că în 5 – 10 ani Brazilia va fi un loc de vizitat pentru tratamente de estetică dentară de top", este de părere Bichacho. 

Surprize vin şi din domeniul cercetărilor în stomatologie. După mai mult de zece ani de cercetare, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Melbourne şi CSL din Australia au reuşit să pună la punct un vacicn, care să prevină boala parodontală. "Multe cercetări sunt concentrate pe boala parodontală. În Australia s-a fabricat un vaccin care să prevină boala parodontală, care am înţeles că va fi produs de CLS Limited în serie. De asemenea, se încearcă fabricarea unui vaccin care să prevină cariile, iar asta chiar ar înseamna o schimbare majoră în medicina dentară. Ceea ce ştim astăzi este mai mult decât ne-am închipuit acum zece ani şi peste zece ani aş vrea să pot spune acelaşi lucru. Sunt foarte multe cercetări care se fac în ziua de astăzi şi companiile care activează în domeniul stomatologic sunt gata să finalizeze o parte dintre, iar noi medicii abia aşteptăm să le punem în practică pentru pacienţii noştri", ne-a declarat prof. Nitzan Bichacho. 

Cercetătorii îşi concentrează, de asemenea, atenţia pe găsirea unor soluţii pentru materiale mai performante, care să dureze mai mult în timp şi care să fie totodată biocompatibile.

 

 

 

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu