Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Pasta de dinti nu previne aparitia cariilor dentare

Fluorul din pasta de dinti si apa de gura, destinat sa previna aparitia cariilor dentare, este in realitate ineficient, sustine un grup de experti germani, argumentand ca asa-numitul strat de protectie format de acesta este prea subtire, relateaza The Times of India.
Pasta de dinti nu previne aparitia cariilor dentare

Frank Muller, expert in fizica experimentala, impreuna cu colegii sai de la Universitatea Saar din Germania, subliniaza: cariile reprezinta una din problemele majore ale sistemului de sanatate din lume.

Pana acum se considera ca fluorul actioneaza in asa fel incat smaltul (substanta solida, de culoare alba care acopera suprafata dintelui) devine imun la distrugere, adica il impermeabilizeaza.

Studiul recent al echipei de cercetatori de la Universitatea Saar demonstreaza ca stratul de fluor format pe suprafata dintelui are in realitate o grosime de numai sase nanometri. Pentru comparatie, grosimea a doua fire de par ajunge la 250 de nanometri.

Astfel, pentru formarea unui strat de protectie de grosimea unui fir de par ar fi nevoie de aproximativ 10.000 de straturi standard de compusi de fluor, sustin oamenii de stiinta germani. Datele obtinute de acestia sunt in totala contradictie cu rezultatele unui studiu anterior, potrivit caruia stratul protector format de fluor este intre 10 si 100 de ori mai gros, scrie ziarul citat.

In Romania 99,9% din pasta de dinti comercializata contine Fluor sau/si SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Inclusiv cea pentru copii.

 

Sursa: Agerpres

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu