Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Pacientii candidati la tratament prin implant

HD SD Dimensiune player
Candidatul ideal pentru un implant dentar trebuie să fie sănătos şi să aibă un suport osos adecvat pentru a susţine implantul. Sunt condiţii esenţiale, spun studiile de specialitate.

Pe de altă parte, tehnicile moderne permit specialiştilor în implantologie să facă minuni, chiar dacă nu au la dispoziţie condiţiile ideale de inserare a implantelor dentare. În ciuda dezvoltării tehnologiei şi a materialelor necesare în acest tip de tratament, nu toţi pacienţii sunt posibili candidaţi la implant.

Potrivit medicilor, o serie de afecţiuni pot temporiza tratamentul prin implant: afecţiunile cronice făcând parte din această categorie. Există însă şi restricţii clare. Pacienţii care suferă de patima alcoolului sau fumează excesiv, nu vor fi niciodată candidaţi la un tratament prin implant dentar.

Mare atenţie atunci când alegeţi cabinetul dentar pentru un astfel de tratament şi medicul implantolog. De multe ori, pacienţii atraşi de mirajul preţurilor mici, nu conştientizează că sunt de fapt ţinta unor compromisuri în ceea ce priveşte provenienţa implantului, dotarea cabinetului sau lipsa de experienţă a medicului. Medicul atrage atenţia că în România a crescut îngrijorător numărul tinerilor care au nevoie de implant, ca urmare a pierderii dinţilor din cauza igienei precare şi a neglijării vizitelor periodice la medicul dentist.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu