Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Osteotomie tip Le Fort 1 segmentara cu retrudare si impactare

HD SD Dimensiune player

Gianluca a fost diferit de mic, iar odată cu trecerea anilor au început să apără şi frustrările. Din cauză că arăta altfel a început să fie marginalizat, şi-a pierdut încrederea în sine şi a devenit din ce în ce mai retras. "Nu ies din casă, chiar dacă am câţiva prieteni, am probleme de socializare, toţi se uită ciudat la mine. Am probleme cu masticaţia, deglutiţia, nu pot să respir cum trebuie şi dorm cu gura deschisă", spune Gianluca. După ani întregi în care a străbătut Italia în lung şi în lat în căutare de soluţii, Gianluca a ajuns în cabinetul dentar al dr. Salvatore Peschiuli. De aici până să ajungă în România pentru o intervenţie chirurgicală care să-i redea un zâmbet şi o viaţă normală a mai fost un singur pas."Pacientul era demotivat, nu mai avea încredere în medici. Şase ani a căutat nişte medici şi când a venit la mine era demotivat. Mi-a spus, domnule doctor nu vreau sa fac nimic, gata, rămân aşa, am 38 de ani, nu reuşesc să socializez... M-am întâlnit cu prietenul meu (nr. dr. Slavescu), i-am arătat cazul şi am început să ne pregătim pentru intervenţie şi pentru succes definitiv", spune dr. Salvatore Peschiulli.

Pentru Gianluca un miracol. Pentru echipa de medici români şi pentru dr. Peschiulli, o provocare.

"Este o hiperdezvoltare a maxilarului superios. Dinţii au nişte contacte în zona laterală, dar în zona anterioară nu există niciun fel de relaţii oluzale între incisivii superiori şi cei inferiori. Anomalia nu este frecventă, el a moştenit-o pe linie genetică paternă. Masticaţia se face incorect din cauza poziţiei vicioase a dinţilor, nu poate apropia buzele, stă tot timpul cu gura deschisă, gura se usucă, prezintă infecţii la nivelul gingiilor...", spune dr. Dragoş Slăvescu, medicul coordonator al intervenţiei chirurgicale.

Tratamentul lui Gianluca a început în Italia, unde dr. Peschiulli s-a ocupat deja de problemele de ortodonţie. La Bucure;ti echipa de medici formată din mediul dentist Cătălin Sava, medicul ORL-ist Iuliana Grecu şi medicul ortodont Salvatore Peschiulli, coordonată de medicul specialist în chirurgie oro-maxilo-facială, Dragoş Slăvescu va realiza tratamentul chirurgical pentru stabilirea armoniei maxilarelor. Tensiunea asupra echipei de medici este extremă, orice greşeală în etapizarea tratamentului poate duce la un eşec. Gianluca are însa încredere în echipa de medici, mai ales ca i-au fost explicate pe larg toate etapele tratamentului. Convins că totul va fi bine, Gianluca intră în sala de operaţii cu bâmbetul pe buze. Intervenţia va dura cel puţin două ore, timp în care medicii vor face tot ce ştiu mai bine pentru un rezultat optim. Timpul s-a scurs. Intervenţia, deloc uşoară s-a încheiat însă cu bine. Atât medicii, cât şi Giancula sunt extrem de mulţumiţi de rezultat.   

Comentarii (1)

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu