Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Motive pentru a inlocui dintii lipsa

HD SD Dimensiune player
Implantul dentar este cea mai bună variantă pentru a înlocui un dinte lipsă. Implantul dentar este un dispozitiv confectionat din titan medical care înlocuieşte rădăcina dintelui lipsă şi care poate susţine o coroană artificială.

Implantul dentar este cea mai bună variantă pentru a înlocui un dinte lipsă. Implantul dentar este un dispozitiv confectionat din titan medical care înlocuieşte rădăcina dintelui lipsă şi care poate susţine o coroană artificială. Implantul dentar poate preveni o serie de reacţii în lanţ inclusiv:

 - pierderea osoasă

- mobilitatea dinţilor

- dificultatea de a ţine la distanţă placa bacteriană şi tartrul

- măcinarea şi încleştarea dinţilor

- dureri la nivelul maxilarului

Dinţii transmit forţe masticatorii la nivelul oaselor maxilare stimulând menţinerea unui os sănătos. Atunci când un dinte lipseşte, osul maxilar din zona respectivă se subţiază şi se scurtează. La fel şi gingia. Dintele lipsă duce la schimbarea forţelor masticatorii. Dinţii alăturaţi celui care lipseşte şi cei opuşi vor începe inevitabil să migreze. Aceste modificări creează spaţii interdentare care sunt dificil de curăţat, astfel încât placa bacteriană şi tartrul se depun cu uşurinţă. Sunt astfel favorizeate apariţia cariilor şi a bolii parodontale. Forţe masticatorii improprii se dezvoltă şi pe dinţii care au migrat, ceea ce duce la măcinarea, încleştarea dinţilor şi dureri la nivel articular. Pentru a stabili dacă un pacient este candidat pentru un tratament prin implant dentar medicul va recurge la un examen clinic amănunţit şi îi va verifica extrem de atent istoricul medical.

Controlul medical include:

- examinarea dinţilor şi a gingiilor

- realizarea de radiografii panoramice sau tomografii dentare pentru a stabili calitatea oaselor maxilare

- se vor înregistra amprentele şi se va stabili ocluzia.

Laboratorul se foloseşte de aceste materiale pentru a realiza un model fidel al cavităţii orale. Un implant cu o coroană înlocuişte un dinte lipsă fiind o metodă excelentă pentru menţinerea unor oase maxilare sănătoase, ocluzie stabilă şi un zâmbet frumos.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu