Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Influenta sanatatii dentare asupra copilului

HD SD Dimensiune player
Copiii și adolescenții nu sunt imuni la problemele dentare, iar tratarea lor în fază incipientă îi poate scuti de foarte multe neplăceri atât de oridin fizic cât și emoțional.

Cele mai frecvente afecțiui dentare pe care le au cei mici sunt cariile, malpozițiile dinților sau malocluzia, probleme ce pot fi tratate foarte ușor dacă faceți o vizită la medicul dentist sau la pediatru. În acest fel puteți evita complicațiile cum ar fi pierderea dinţilor sau nevoia de terapie de restaurare prin cosmetică dentară. Este important de știut că problemle minore ale danturii, netratate pot afecta serios și alte părți ale oraganismului cum ar fi stomacul sau chiar inima.

Netratate la timp, cariile dentare pot da complicații pulpare, cu dureri nevralgice, indispoziție, uneori dureri insuportabile, ce pot iradia spre alte zone ale capului. Pe lângă aceste probleme care apar pe moment putem menţiona şi dificultăți în masticație ce duc de multe ori la o alimentație necorespunzătoare și implicit la pierdera în greutate sau probleme de digestie.

Pe lângă complicațiile medicale, copii care se confruntă cu probleme de ortodonție de exemplu sunt afectați și emoțional-afectiv, dezvoltând chiar complexe de inferioritate. Cele mai recente studii din medicina dentară arată că dinţii strâmbi, distanțați sau înghesuiți constituie una dintre cele mai importante afecțiuni de sănătate și estetică dentară, care le creează celor mici multe probleme de socializare și chiar s-au constatat cazuri de inhibiție la copii care erau obligați să poarte aparat dentar.

Starea sănătății orale este foarte importantă pentru cei mici având în vedere că multitudinea de afecțiuni secundare pot duce la probleme grave atât de ordin medical cât și din punctul de vedere al relaționării. Astfel, pentru a evita eventualele complicații ale cariilor netratae sau ale dinților stâmbi, cel mai bun lucru pe care îl poate face un părinte pentru copilul lui este să îl ducă la un control dentar cel puțin odată la șase luni, deoarece cu toții știm că este mult mai ușor să prevenim decât să tratăm.

Comentarii (1)

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu