Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Hitler se temea de dentist

HD SD Dimensiune player
Liderul nazist Adolf Hitler cunoscut în istorie ca un rege al terorii se temea de durere şi evita să meargă la dentist, potrivit unei cărţi publicate recent, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Detaliile despre tratamentul ortodontic al Führer-ului au fost publicate într-o carte, intitulată “Dentistul diavolului”, scrisă de Menevse Deprem-Hennen, care prezintă amintiri ale dentistului personal al lui Hitler, Johannes Blaschke.

Potrivit Mediafax, relatările acestuia dezvăluie că liderul mişcării naziste nu suporta durerea fizică şi din această cauză dentistul a avut nevoie de opt zile pentru a-i obtura un canal dentar. De asemenea, Hitler avea abcese, afecţiuni ale gingiei şi suferea de halenă.

Volumul, bazat pe registrele medicale ale acestuia, infirmă şi o speculaţie apărută într-o altă carte despre Hitler, potrivit căreia acesta ar fi avut plombe făcute din dinţii de aur scoşi de la victimele lagărelor de exterminare. Potrivit înregistrărilor dentistului, deşi Hitler nu avea puse astfel de plombe sordide, această metodă de tratament era folosită în cazul agenţilor SS. "Blaschke era extrem de mândru de rolul său de dentist al conducătorului nazist, dar se pare că pacientul său nu-i împărtăşea entuziasmul", scrie Menevse Deprem-Hennen, amintind că atitudinea lui nu era singulară. Astfel, conform registrelor dentistului, Hermann Goering, liderul grandoman al aviaţiei germane şi fondatorul Gestapo-ului, plângea înainte de a ajunge pe scaunul dentistului şi impunea ca protezele dentare să fie gata în aceeaşi zi în care erau comandate, pentru ca imaginea sa să nu fie afectată de o dantură imperfectă.

Conform declaraţiilor traducătorului său, teama lui Hitler de dentist era pentru acesta un reper pentru aversiune, astfel încât după ce a avut negocieri eşuate cu generalul Franco privind intrarea în război, liderul nazist i-ar fi spus dictatorului italian Benito Mussolini "că mai degrabă şi-ar scoate doi-trei dinţi decât să mai treacă încă o dată prin aceste discuţii".

Sursa: Mediafax

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu