Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Gingivoplastia

HD SD Dimensiune player
Te uiţi în oglindă şi observi că gingiile tale ies prea mult în evidenţă, iar dinţii tăi par prea mici. Te deranjează, refuzi să mai zâmbeşti şi să te bucuri de realizările tale.

Cauzele pentru care gingiile pot avea o formă neobişnuită sunt multiple: genetice, boli sau traume. Există cazuri excepţionale când parodontita sau gingivita pot schimba orientarea sau dezvoltarea normală a ţesutului gingival. Indiferent de cauze, important de ştiut este faptul că problemele se pot remedia prin gingivoplastie cu ajutorul laserului chirurgical. Această manoperă va conferi o nouă formă gingiei din jurul dinţilor. Avantajul major este că manopera chirurgicală se poate efectua fără anestezie cu ac. Specialiştii spun că deşi gingivoplastia efectuată cu laser poate dura ceva mai mult decât cea efectuată prin metoda clasică, avantajele post operatorii nu sunt deloc de neglijat, cel mai important aspect fiind lipsa durerii.

Atenţie, înainte de manevra chirurgicală, dinţii trebuie să fie curăţaţi cu grijă de către un medic dentist pentru a elimina placa şi depozitele de tartru. Această etapă este obligatorie, iar specialistul vă va sfătui cum să menţineţi nivelul de igienă şi după efectuarea intervenţiei chirurgicale. Medicii spun că procedura nu implică riscuri majore. Extrem de rar pot apărea sângerări uşoare în primele 24-48 de ore după intervenţie. Post operator, medicii recomandă să nu consumaţi băuturi carbogazoase, alimente tari, casabile sau condimente. În cazuri speciale, medicul poate recomanda unele calmante, împreună cu folosirea unei ape de gură antispetice. Bineînţeles, că trebuie sa asiguraţi o igienă orală corectă pentru ca gingiile se vindece în cel mai scurt timp posibil. Este recomandat un periaj blând şi aţă dentară.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu