Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Formula matematica a zambetului perfect

Un celebru dentist din Marea Britanie, specializat în implanturi şi cosmetică dentară, Tariq Idris, a determinat matematic zâmbetul perfect cu ajutorul seriei numerice Fibonacci, care a jucat un rol cheie şi în romanul "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown, potrivit express.co.uk.
Formula matematica a zambetului perfect

Doctorul Tariq Idris, din Londra, printre ai cărui clienţi se numără vedete de televiziune şi din lumea muzicii, a folosit seria numerică, alături de nanotehnologie, lasere şi software, pentru a crea zâmbetul perfect.

Dentistul a spus că ideea i-a venit uitându-se la fotografii. "Analizam fotografii ale unor clienţi care zâmbeau şi comparam proporţiile dinţilor, gingiilor şi liniei zâmbetului. Mi-am dat seama că prin folosirea seriei Fibonacci puteam găsi un model de perfecţiune", a spus Idris.

Astfel, el a continuat prin identificarea acelor părţi din zâmbet care nu corespundeau "divinei proporţii", pentru a îşi da seama cum să dea o altă formă dinţilor şi gingiilor pentru a le aduce la proporţiile corecte.

Pentru a-şi perfecţiona tehnica, doctorul a trebuit să apeleze la cele mai noi tehnologii. El a descoperit un nou sistem de îmbinare şi un chit al cărui aspect nu se deosebeşte de cel al unui dinte. Specialistul în cosmetică dentară a folosit apoi cea mai recentă tehnologie cu laser pentru a sculpta dintele şi un software pentru a determina forma potrivită pentru zâmbetul clientului.

Medicul a apreciat că, "cel puţin din Renaştere, artiştii şi arhitecţii şi-au proiectat operele aproximând proporţia divină" şi că "unii dintre cei mai mari matematicieni din toate timpurile s-au străduit să determine această proporţie şi proprietăţile ei uimitoare.

Tratamentul pentru obţinerea zâmbetului perfect nu implică perforare sau injecţii.

Seria Fibonacci a fost creată de matematicianul italian Leonardo Fibonacci, în 1202. Aceasta este o secvenţă de numere în care fiecare număr se obţine din suma precedentelor două din şir. (MEDIAFAX)

Comentarii (1)

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu