Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Estetica si implantul dentar

HD SD Dimensiune player
Implanturile dentare sunt singura posibilitate de a înlocui dinţii lipsă prin protezare fixă, ce are ca rezultat o dentiţie cat mai apropiata cu cea pe dinţi naturali.

Specialiştii în implantologie spun că în ziua de astăzi nu este greu nici să pui, nici să menţii un implant, ci să îl faci să fie funcţional şi… mai ales sa sustina o lucrare estetica. In fond, pacientul nu vede implantul din os, ci lucrarea protetica finala care se afla pe acest implant. Specialiştii spun că nu este deloc uşor să faci ca un implant să fie estetic şi că de multe ori este necesr un plan protetic bine pus la punct înainte de intervenţie.

Deşi pare greu de crezut, nu numai osul duce la succesul unui tratament cu implant, spun medicii, ci în special ţesuturile moi - gingiile care, de multe ori sunt neglijate în conceperea tratamentului. De aceea nu de puţine ori sunt necesare lucrări provizorii pe implante, care să modeleze ţesuturile moi, astfel încât gingia să fie frumos colorată, bine aşezată şi papilele evidenţiate, astfel încât să creeze impresia ca dintele chiar creşte din acea gingie.

Specialistul atrage atenţia că estetica pe implant implică răbdare din partea pacientului şi costuri ridicate, care variază în funcţie de calitatea implantului, tehnologia folosită şi de colaborarea interdisciplinara intre specialisti din diverse domenii ale medicinei dentare. În plus, pregătirea si experienta medicului este esenţială în acest sens. Recomandarile avizate spun ca aceste tratamente să fie făcute în clinici specializate, unde regulile de igienă sunt respectate cu stricteţe, de către specialişti acreditaţi şi cu multa experienţă. Pacientul trebuie să conştientizeze că operaţia prin implant dentar implică introducerea unui dispozitiv artificial în organism, neputând fi tratată ca o banală plombă. Atraşi de multe ori de mirajul preţurilor mici, pacienţii nu îşi dau seama că sunt ţinta unor compromisuri în ceea ce priveşte provenienţa şi calitatea implantului, dotarea cabinetului respectiv şi lipsa de experienţă a multora dintre cei care promit acest tratament pentru bani puţini.

Comentarii (1)

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu