Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Eruptia dintilor de lapte

Este important de ştiut că erupţia dentară variază de la copil la copil.
Eruptia dintilor de lapte

În mod normal erupţia primilor dinţi are loc la şase luni şi se termină în jurul vârstei de trei ani, pentru dinţii, temporari, la fiecare şase luni apărând un nou grup dentar. Nu este exclus însă ca bebeluşul tău să aibă deja unul sau chiar doi dinţişori atunci când se naşte.

  • Incisivii centrali inferiori, centralii superiori, lateralii superiori, lateralii inferiori în intervalul 6 – 12 luni
  • Primii molari temporari între 12 - 18 luni
  • Caninii între 18 - 24 luni
  • Ultimii molari temporari 24 - 30 luni

Urmează o perioadă de pauză de 5 ani în care copilul se află în perioada de dentiţie temporară sau dentiţie de lapte. În urma resorbţiei rădăcinilor dinţilor de lapte, determinată de presiunea exercitată de dinţii permanenţi care sunt pe cale să apară, după această perioadă de pauză, dinţii temporari vor începe să se mişte şi vor fi treptat înlocuiţi cu dinţii definitivi.

Specialiştii sunt de părere că erupţia dentară ar trebui să decurgă fără modificări ale stării locale sau generale. Cu toate acestea, cel mai des întâlnite probleme sunt durerile locale şi somnul perturbat. Medicii dezvăluie însă câteva secrete pentru ca erupţia dentară să nu creeze disconfort: agenţi analgezici, antiinflamatori şi antiseptici de uz local sau mestecarea inelelor pentru erupţia dentară, care pot fi găsite în farmacii.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu