Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Dorintele estetice mari te pot urati

HD SD Dimensiune player
Interviu cu dr. Marina Melescanu, medic dentist

De multe ori, dorinţele estetice mari te pot urâţi. Deşi pare paradoxal, medicii spun că este cât se poate de adevărat. Mai mult decât atât, specialiştii atrag atenţia că şi funcţiile aparatului dento-maxilar pot fi grav afectate din cauza intervenţiilor estetice excesive. Iar problemele nu ţin cont nici de situaţia financiară şi nici de statutul social. "Dacă vedeţi la Silvio Berlusconi, din dorinţa de tinereţe, buzele nu se ating, dinţii sunt prea mari, duce la sindron articular grav, dimensiunea verticală nu trebuie să aibă de suferit din cauza esteticii", spune dr. Marina Meleşcanu. 

Pierderea dinţilor este catalogată la nivel internaţional drept un handicap, iar foarte multe persoane, în special femeile resimt acest lucru ca pe un semn de îmbătrânire. O alternativă pentru rezolvarea acestor probleme este tratamentul prin implant dentar, însă de multe ori situaţia financiară sau starea de sănătate nu permit pacienţilor să apeleze la această formă de tratament. În aceste cazuri, soluţia indicată de medicii dentişti este protezarea totală. "Un câmp vast de armonii estetice se pot reface cu ajutorul protezei totale. Una dintre caracteristicile edentatului total este legat de lipsa de susţinere a părţilor moi: musculatura periorală, a şanţurilor perinazale şi infundarea buzelor cu aspect de îmbătrânire şi dispariţia roşului buzelor. Ceea ce putem reda prin protezarea totală este acest contur şi această armonie a părţilor moi, care este dată mai bine decât prin partea de implantologie ...", explică dr. Meleşcanu.

Funcţia estetică nu trebuie să dăuneze însă funcţionalului, atrage atenţia medicul. "Pacienţii îşi doresc dinţi mari, anterior poziţionaţi, pentru  susţinerea părţilor moi şi pentru că dinţii cu o vizibilitate mare întineresc mult, e o modă. În momentul în care facem o proteză totală superioară cu o bombare a părţii vestibulare, ceea ce câştigăm în estetică pierdem apoi în funcţionalitate, pentru că nu se poate realiza o ocluzie corectă", spune dr. Meleşcanu. 

Pentru a se asigura că proteza va fi bine adaptată, medicii spun că variantele moderne de tratament le permit acum să realizeze proteze provizorii, care oferă toate informaţiile necesare pentru ca proteza finală să extrem de precisă. Medicul spune că statisticile în România sunt îngrijorătore, media la care pacienţii încep să-şi piardă dinţii fiind mult sub cea europeană. De aceea, pune mare accept pe prevenţie, subliniind că nu există scuze pentru „astăzi nu m-am spălat pe dinţi”.

 

 

 

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu