Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Despre fatetele dentare

HD SD Dimensiune player
Dinţii se uzează în mod natural pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Smalţul dinţilor poate deveni mat şi decolorat. Anumite persoane pot să se nască cu o spaţiere interdentară anormală, care devine mai mare pe măsură ce îmbătrânesc.

Deşi aceste probleme par de nerezolvat la prima vedere, medicii dentişti scot asul din mânecă recomandând faţetele dentare. Acestea sunt foiţe de ceramică sau porţelan cu o grosime de 0,3 - 0,5 mm, care se aplică pe suprafaţa dinţilor.

De asemenea, faţetele dentare îi ajută pe medici să cosmetizeze dinţii ciobiţi sau fisurile, iar calitatea ceramicii translucide a faţetelor actuale oferă un aspect mai natural faţă de ceea ce era disponibil în trecut.

Două dintre cele mai obişnuite materiale utilizate în producerea faţetelor dentare sunt porţelanul şi răşinile compozite. Ambele variante pot fi executate de către un tehnician într-un laborator de tehnică dentară. Unii specialişti utilizează tehnologia CAD/CAM - producţie asistată de calculator, pentru fabricarea faţetelor, ceea ce face ca pacienţii să le primească chiar de la prima vizită stomatologică. Potrivit medicului, de obicei se faţetează dinţii frontali şi se poate merge până la al doilea premolar.

Deşi faţetele pot fi piperate ca preţ, ele prezintă beneficiul longevităţii şi o abilitate dovedită de a îmbunătăţi aspectul cavităţii bucale şi al zâmbetului. Costul lor depinde de tarifele practicate de medicul stomatolog care execută procedura, îndemânarea artistică şi tehnică a ceramistului care execută faţetele şi a medicului stomatolog specialist în cosmetică dentară, care le aplică; şi nu în ultimul rând de materialul utilizat. Costurile pentru faţete dentare şi toate procedurile de cosmetică dentară diferă, de asemenea, simţitor în funcţie de regiunea ţării, în special între zonele metropolitane şi oraşele mai mici.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu