Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

De ce au implantele nevoie de os bun

HD SD Dimensiune player
Cheia succesului unui tratament prin implant dentar este sănătatea osului maxilar. Atunci când osul maxilar s-a resorbit, este posibil ca acesta să nu mai fie suficient de înalt sau de lat pentru a susține în siguranță un implant dentar.

Cheia succesului unui tratament prin implant dentar este sănătatea osului maxilar. Atunci când osul maxilar s-a resorbit, este posibil ca acesta să nu mai fie suficient de înalt sau de lat pentru a susține în siguranță un implant dentar. Pierderea osoasă are o serie de cauze:

 - boala parodontală

- chistul sau abcesul dentar

- extracția dentară sau pierderea traumatică a unui dinte

- os nestimulat funcţional, acolo unde lipsesc dinți

Pentru a stabili dacă maxilarul are sufient os pentru a susține un implant, trebuie efectuată o examinare amănunțită a cavităţii orale. Primul pas? Radiografii care să indice înălțimea osului. În anumite cazuri este nevoie de investigații radiologice speciale, cum ar fi tomografiile dentare. Acestea oferă mult mai multe detalii despre dimensiunile şi densitatea oaselor maxilare, pozitia nervilor, sinusurilor și a vaselor de sânge. Urmează un examen clinic în cabinetul dentar unde medicul va evalua dimensiunile şi calitatea oaselor maxilare. În această etapă, prin examinare manuală, medicul poate folosi o sondă gradată pentru a stabili înălțimea osului care înconjoară dintele. Anumite defecte ascunse pot fi descoperite în timpul intervenției chirurgicale de plasare a implanturilor dentare. Dacă medicul constată că există un deficit osos, va discuta cu dvs despre posibilitățile de refacere a acestuia. Determinarea calității şi cantităţii osului maxilar este un pas important în planificarea tratamentului prin implant dentar și menținerea unui zâmbet frumos şi sănătos.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu