Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Coroanele

HD SD Dimensiune player
O coroană este o piesa în formă de dinte care se va cimenta deasupra unuia distrus în proporţie mare sau cariat profund. O coroană poate acoperi un dinte parţial fracturat sau poate să intre în componenţa unei punţi dentare.

O coroană este o piesa în formă de dinte care se va cimenta deasupra unuia distrus în proporţie mare sau cariat profund. O coroană poate acoperi un dinte parţial fracturat sau poate să intre în componenţa unei punţi dentare. De asemenea, coroanele sunt utilizate şi în scopuri estetice, pentru a acoperi dinţii malformaţi, decoloraţi sau cu pătaţi iremediabil. Coroanele pot fi realizate din metal, din metal acoperit cu ceramica sau pot fi integral ceramice. Cele din metal sunt realizate fie din aur, fie din alte aliaje.

Dacă dintele dumneavostră este foarte cariat sau a suferit alte traume este posibil să fie nevoie şi de realizarea unui tratament de canal. În majoritea cazurilor de acest gen, dacă suprafaţa distrusă a dintelui este foarte mare, peste acesta se va cimenta coroana. Sunt cazuri în care, dacă rădăcina nu este destul de solidă pentru a suporta o coroană va fi nevoie ca medicul dumneavostra să o stabilizeze prin cimentarea unor pivoţi în canalele rădăcinii dintelui. Pentru a face loc coroanei, medicul dumenavostra va trebui să reducă 1 sau 2 mm din suprafata dintelui. Apoi, medicul va îndepărta gingia din jurul dintelui cu bisturiul sau cu ajutorul laser-ului pentru a lua o amprentă. Amprenta va fi trimisa către laborator, unde va fi realizată lucrarea dentară. În tot acest timp, medicul dentist va confecţiona o coroană temporară pentru ca dinţii dumneavostră să nu fie inestetici. Aceste coroane provizorii sunt de obicei realizate din plastic. La a doua vizită, medicul dumneavostră va îndeparta coroana temporară şi o va proba pe cea definitivă.

Coroanele au nevoie de adaptări ulterioare sau alte ajustări înainte de a fi inserate. Odată ce coroana este gata, ea va fi cimentata pe dintele dumneavostră.

Comentarii (1)

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu