Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Corega Extra Strong, efecte adverse asupra utilizatorilor

Compania GlaxoSmithKline a decis să oprească producția cremei adezive Corega Ultra Fixare, comercializată şi sub numele de Corega Extra Strong, din cauza conţinutului de zinc.

Decizia a fost luată de către managerii companiei din cauza faptului că au fost raportate foarte multe efecte adverse din partea utilizatorilor. Există mai multe surse de zinc - un element esenţial al unei diete sănătoase. Cu toate acestea, în 2009 am primit un număr crescut de raportări de efecte adverse. Alături de articolele din literatura de specialitate, acestea sugerează că utilizarea în cantitate excesivă şi de regulă pe parcursul mai multor ani a acestui produs poate duce la apariţia unor nivele ridicate de zinc în organism, care sunt asociate cu simptome neurologice precum amorţeala, senzaţia de furnicături sau slăbiciune a braţelor şi picioarelor, dificultate în a merge sau în păstrarea echilibrului şi tulburări sanguine cum ar fi anemia. Aceste tipuri de raportări sunt foarte rare, ţinând cont de faptul că aceste produse sunt folosite de câteva milioane de persoane. – se arată într-un comunicat al companiei.

Cu toate acestea, conducerea companiei susține că produsul Corega Ultra Fixare nu prezintă riscuri pentru sănătate dacă este folosit conform instrucţiunilor din prospectul produsul. Chiar dacă majoritatea consumatorilor respectă aceste intrucţiuni, unele persoane aplică mai multă cremă adezivă decât este indicat şi folosesc produsul de mai multe ori pe zi, de obicei din cauza unei adaptări slabe a protezelor dentare pe gingii, mai adaugă reprezentanții GSK. Tot aceștia recomandă utilizatorilor să renunțe la folosirea produsului și să se adreseze unui medic, dacă apar efecte adverse.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu