Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Consecintele protezelor neadaptate

HD SD Dimensiune player
Odată cu înaintarea în vârstă, majoritatea bătrânilor ajung să fie edetați total, iar soluţia la care apelează cel mai des este pentru a-şi continua viaţa socială, dar şi pentru a se hrăni corespunzător este protezarea. Asta din cauză, că anumite boli cronice sau resorbția osoasă, nu îi transformă pe bătrâni în candidații ideali pentru implant dentar.

Din păcate, de multe ori, dacă este prost adaptată, o proteză mobilă poate creea o serie de neplăceri, deloc de neglijat. Îmbătrânirea prematură a faciesului, dificultați în vorbire și masticație sau chiar leziunile canceroase sunt doar câteva dintre riscuri.

Nu puţini sunt pacienţii purtători de proteză care au buzele înfundate sau pomeții lăsați. Ceee ce puțini pacienți știu este, că neadaptarea protezei poate să cauzeze și anumite ulcerații numite de medicii dentiști leziuni de decubit, care netrate se pot transforma în leziuni cancerose. Din cauza tuturor acestor consecinţe extrem de grave, medicii le spun pacienţilor să ţină cont de toate recomandările atunci când pleacă din cabinetul dentar. Pentru a avea o viață cât se poate de normală, fără să fie nevoie să renunțați la alimentele preferate, amintiţi-vă că vizita periodică la medicul dentist vă poate scuti de multe neplăceri.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu