Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Ce este implantul dentar?

HD SD Dimensiune player
Un implant dentar este un dispozitiv medical din titan sau zirconiu în formă de şurub cilindric sau cilindro-conic ce serveşte drept stâlp pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinţi care lipsesc din diverse motive de pe arcada dentară.

Implantul este inserat în osul maxilar sau mandibular printr-o intervenţie chirurgicală, în cele mai multe cazuri sub anestezie locală. Ulterior, se aşteaptă o perioadă de timp (perioadă de osteointegrare), până se stabileşte o relaţie de legătură între implant şi os, astfel ca implantul să poată servi drept sprijin pentru o coroană sau o proteză fixă (punte). Implantele dentare pot să înlocuiască un singur dinte sau mai mulţi dinţi.

Protezele cu sprijin implantar se confundă ca aspect cu dinţii naturali, iar funcţional acesta se comportă aproape ca o rădăcină naturală. Implantele dentare, odată osteointegrate, păstrează integritatea structurii faciale (împiedică resorbţiile osoase) şi reduc inconvenientele asociate pierderii dinţilor. Ele devin parte integrantă a organismului fiind imperceptibile pentru pacient. Insistăm asupra faptului că necesită o îngrijire riguroasă, fiind recomandate pacienţilor ce pot acorda timp suplimentar îngrijirii (periaj de 2 ori pe zi, folosirea apelor de gură zilnic, a aţei şi periilor interdentare după fiecare masă, precum şi controale periodice obligatorii la medicul dentist).

Reamintim totodată că fumatul este contraindicat, de aceea sfatul nostru este să vă gândiţi foarte bine la acest aspect înainte de a lua hotărârea realizării unui tratament prin implant dentar.

Comentarii (7)

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu