Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Avantajele coroanei integral ceramice

HD SD Dimensiune player

Cosmin are 20 de ani. Preocupări ca ale oricărui tânăr de vârsta lui: muzică, filme, călătorii... dar şi ceva în plus: pasiune pentru dinţi. Este tehnician dentar. Petrece ore întregi într-un laborator meşterind la coroane şi punţi dentare, care să le redea zâmbetul perfect pacienţilor ce ajung în cabinetul stomatologic.

Astăzi a ajuns el pe scaunul medicului dentist. Spune că zâmbetul lui are nevoie de o schimbare: vrea să-şi înlocuiască o coroană din acrilat cu una integral ceramică. Zis şi făcut. Medicul spune că tratamentul pentru schimbarea coroanei pe care o are se va desfăşura în două şedinţe, iar manopera de astăzi nu va dura mai mult de 20 de minute.

După ce medicul a scos coroana din acrilat, a şlefuit puţin dintele pentru realizarea pragurilor necesare aplicării coroanei integral ceramice, iar apoi a amprentat dintele şi ambele arcade ale lui Cosmin. A urmat un alt capitol extrem de important: înregistrarea culorii. Potrivit medicului, coroana cu care s-a prezentat Cosmin în cabinet va fi folosită ca şi coroană provizorie, până când cea integral ceramică va fi gata. Cât despre riscuri, medicul spune că în cazul coroanelor integral ceramice, acestea sunt minime: coroanele integral ceramice nu se pătează şi nici nu îşi modifică culoarea în timp.

Procesul de fabricare al noii coroanei va dura aproximativ o săptămână. Atunci Cosmin va reveni în cabinet, iar medicul îi va înlocui coroana provizorie cu cea definitivă, ce-i va oferi zâmbetul pe care şi-l doreşte.

Comentarii (1)

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu