Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Augmentarea osoasa

HD SD Dimensiune player
Întrucât organismul tău nu poate produce os de unul singur, cu ajutorul augmentării osoase acesta este stimulat să dezvolte os şi ţesuturi moi. Prima etapă în procesul de augmentare osoasă este selectarea materialului ce urmează a fi folosit.

Osul maxilar resorbit poate fi adesea redobândit prin folosirea unei proceduri care se numește augmentare osoasă. Resorbţia osoasă poate fi provocată de:

 

- boala parodontală

- extracţia dentară

- traumatisme

- chisturi

- sau pierderea unui dinte

 

Întrucât organismul tău nu poate produce os de unul singur, cu ajutorul augmentării osoase acesta este stimulat să dezvolte os şi ţesuturi moi. Prima etapă în procesul de augmentare osoasă este selectarea materialului ce urmează a fi folosit. Medicii pot utiliza osul tău, os de origine bovină sau os artificial. Pentru a începe procedura de augmentare osoasă, medicul trebuie să se asigure că zona în care va lucra este complet anesteziată. Gingia este incizată şi apoi îndepărtată. Dacă în zona ce urmează a fi augmentată există un dinte, medicul va apela la tehnica numită detartraj pentru a îndepărta placa bacteriană sau tartrul de pe suprafața sa. Astfel, are siguranța că în zonă nu sunt bacterii dăunătoare, ce pot compromite intervenţia. Osul înconjurător este apoi modelat în forma dorită şi urmează plasarea materialului de augmentare osoasă. Câteodată, medicii apelează și la o altă procedură numită regenerare tisulară ghidată. Aceasta implică aplicarea unei membrane speciale peste adiția de os. Se previne astfel invazia de țesut gingival printre granulele osoase, accelerându-se dezvoltarea propriului țesut osos. După aplicarea granulelor osoase, gingia este repoziționată și suturată peste partea augmentată. În decursul a trei până la nouă luni organismul își activează mecanismele reparatorii, dezvoltând un nou țesut gingival și osos. Această procedură ajută la întărirea suprafeței osoase datorită conexiunii care se realizează între osul existent și cel augmentat. Tehnicile și tehnologia pentru augmentarea osoasă îi ajută pe medicii dentişti să repare structura osoasă care îţi susţine dinții.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu