Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Aparate dentare invizibile

HD SD Dimensiune player
Luând în consideraţie atenţia sporită pe care pacienţii o acordă astăzi esteticii, tehnicile moderne permit medicilor să rezolve problemele de malpoziţie cu aparate dentare invizibile, care se aplică pe faţa internă a dinţilor.

O să se vadă urât, nu o să mai pot zâmbi, sigur îmi va afecta viaţa socială. Sunt doar câteva idei care le trec prin minte pacienţilor, atunci când medicul le recomandă să poarte aparat dentar.

Aparatele "invizibile" seamănă cu cele care se aplică pe faţa externă a dinţilor, însa tehnica folosită este diferită. Potrivit specialiştilor, dacă un aparat dentar clasic este aplicat de cele mai multe ori de ortodont bracket cu bracket, cel invizibil se aplică printr-o tehnică indirectă, care permite punerea aparatului integral. O categorie aparate de aparate linguale sunt cele incognito. Înainte de montarea aparatului incognito sunt necesare seturi de radiografii şi studii amănunţite. Bracket-urile ortodontice incognito se executa în laborator special prin scanarea computerizata a suprafeţelor dentare, astfel încât dificultăţile de vorbire şi eforturile limbii să fie minime.

Chiar dacă aparatele ortodontice linguale oferă o serie importantă de avantaje, medicii spun că pacienţii trebuie să fie extreme de atenţi la restricţiile alimentare, dar şi la igienă. Odată fixate pe dinţi bracket-urile invizibile vor fi îndepărtate abia la sfârşitul tratamentului. În acel moment suprafeţele dentare pe care au stat se lustruiesc şi rămţn neafectate in vreun fel de materialele ce au fost folosite pentru lipirea brackets-urilor.

Comentarii (2)

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu