Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Anestezia generala

Pot să merg la stomatolog şi să dorm în timpul tratamentului? Da, se poate! Poţi fi sedat atât de bine încât să nici nu îţi aminteşti procedura după ce te trezeşti.
Anestezia generala

Acestea sunt câteva dintre metodele folosite de specialişti:

Sedare intravenoasă: Este indicată persoanelor cu dentofobie severă. Implică o înţepătură prin care îţi va fi injectat în venă un sedativ uşor, care te va face să adormi şi să nu îşi aminteşti nimic după tratament. Este o modalitate de sedare extrem de eficientă, singurul dezavantaj fiind că după ce trece efectul anesteziei, eşti uşor ameţit! Atenţie însă puţini medici din ţară o folosesc, întotdeauna asistaţi de un medic anestezist.

Inhalosedarea: Respiri printr-o mască un amestec de protoxid azot (gaz ilariant) şi oxigen. Combinaţia îţi dă o stare de relaxare totală, eliminând senzaţia de frică. Este recomandată copiilor şi celor cu fobie moderat – uşoară. Aşadar, pacientul este treaz pe toată durata tratamentului, dar total nepăsător. Inhalosedarea nu induce stări de ameţeală sau greţuri.

Anestezia generală: E folosită în medicina dentară pentru operaţii complexe, în special cele care ţin de chirurgia orală şi maxilo-facială. Pacientul este intubat, i se administrează substanţe şi gaze specifice direct în plămâni, de acolo fiind prealuate de sânge şi transportate către creier, loc unde acestea rup bariera dureroasă. În această situaţie, respiraţia se realizează artificial, asistată de aparate ultramoderne, care în acelaşi timp monitorizează toate funcţiile vitale ale pacientului. Se realizează exclusiv cu asistenţa medicului anestezist. Implică costuri medii spre mari, datorită faptului că aparatura necesară este scumpă şi intră în dotarea clincilor dotate cu bloc operator. În aceeaşi ordine de idei, substanţele utilizate sunt de ultimă generaţie (anestezie foarte bună cu riscuri cât mai mici), iar costurile aferente specializării medicilor sunt destul de mari.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu