Dental TV Newsletter
Produsul saptamanii
CliniciStomatologice.ro
Ne gasiti pe Twitter Facebook

Afectiunile orale ale batranilor

HD SD Dimensiune player
Gingivostamatitele, aftele bucale, cheilita angulară, leziunile de decubit provocate de protezele dentare incorect puse sunt câteva dintre afecţiunile extrem de prezente la bătrâni.

De departe însă, vârsta a treia este asociată frecvent cu pierderea totală a dinților sau edentația totală, în termeni de specialitate. Edentația totală este cauzată de mulți factori neglijaţi pe parcursul tinereţii, iar consecinţele nu sunt deloc plăcute. Pierderea tuturor dinților se află în strânsă legătură şi cu resorbția osoasă, o afecțiune prin care oasele maxilarului și ale mandibulei se autodistrug. De-a lungul timpului medicii specialiști au tot căutat soluții pentru edentația totală, iar cele mai noi studii demonstrează că protezarea pe implant dă cele mai bune rezultate.

O altă problemă des întâlnită la bătrâni este xerostomia, cunoscută popular ca senzația de gură uscată. Xerostomia reprezintă un efect secundar al tratamentului cu anumite medicamente precum tranchilizantele, antidepresivele, antihistaminele sau o complicație a diferitelor afecțiuni precum diabetul, anemia, fibroza chistică, atrita reumatică, hipertensiunea şi HIV.

Astfel, pentru a vă asigura o bătrânețe liniștită și lipsită de probleme, nu ezitați să vizitați medicul dentist ori de câte ori este nevoie.

Comentarii

Nu uitati ca intotdeauna puteti participa la discutii amanuntite si pe forum!

Adaugati un comentariu