Parola
Username
 

Taxe suplimentare pentru pacienti

Problemele fara de sfarsit ale sistemului medical

Credeţi că suprataxarea serviciilor de sănătate va duce la eliminarea micilor “atenţii” din sistem?

Da
6
24%
Nu
19
76%
 
Voturi totale : 25

Taxe suplimentare pentru pacienti

de arthur » Mar Mar 23, 2010 9:06 pm

Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă coplata în sistemul de sănătate. Asta înseamnă că, din septembrie, pe lângă asigurarea medicală obligatorie, pacienţii vor achita bani în plus pentru fiecare serviciu medical la care apelează în sistemul de stat. Iniţiatorul acestui proiect este fostul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac.

Potrivit documentului, o vizită la medicul specialist va costa 10 lei, iar o vizită la medicul de familie 5 lei. Dacă pacienţii au nevoie de consultaţii la domiciliu după orele de program ale medicului de familie, ei vor plăti 15 lei. În acelaşi proiect se mai menţionează faptul că o consultaţie la unitatea de primiri urgenţe va fi taxată cu 20 de lei, în cazul în care aceasta nu este justificată. 100 de lei vor costa o săptămână de internare şi un RMN.

Modalitatea introducerii sistemului de coplată va fi analizată până la 1 iulie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii, iar primele discuţii vizează ca orice pacient care merge la medic să plătească. În timp ce MS susţine, că introducerea sistemului de coplată va reduce consumul nejustificat de servicii medicale şi va duce la o creştere a finanţării, Colegiul Medicilor atrage atenţia, că intoducerea lui, în formă actuală, ar împiedica accesul la serviciile de sănătate.
Dental TV - dentistul tau online
http://www.dentaltv.ro
Avatar utilizator
arthur
 
Mesaje: 5
Membru din: Mie Feb 10, 2010 5:47 pm

Re: Taxe suplimentare pentru pacienti

de Ptah89 » Dum Noi 28, 2010 6:37 pm

Desi sunt reticient in general la orice fel de masura a actualei guvernari, plata pentru un serviciu oferit pacientului este logica.

De multe ori problema apare in mediul rural acolo unde oamenii nu se pot informa corespunzator si cei care ar putea avea lacune in practicarea acestui tarif ar fi chiar doctorii si medicii.
Ptah89
 
Mesaje: 2
Membru din: Dum Noi 28, 2010 6:31 pm

Re: Taxe suplimentare pentru pacienti

de florinsimplu » Mie Iun 01, 2011 9:39 pm

123
florinsimplu
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Feb 10, 2010 5:47 pm


Înapoi la Sistem medical



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
Not able to open ./cache/data_global.php